Σελίδες

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Το φιλέτο γλώσσας συντάντησε το Μοσχοφίλερο...

Φιλέτο ψαριού (Γλώσσα) με σάλτσα κρασιού
Μια συνταγή που μου την εμπιστεύτηκε ο καλός φίλος και μάγειρας Ηλίας Κουνάβης. Το κρασάκι που θα χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα θα το συνοδεύσουμε. Θα πρότεινα ένα Μοσχοφίλερο από την Αρκαδία το οποίο έχει ενδιαφέρουσα γεύση αλλά δεν έχει πάχος και ένταση…
 Υλικά για 5 άτομα

5 τεμάχια γλώσσας σε λωρίδες
2 ποτήρια λευκό κρασί
¼ ποτηριού βούτυρο
¼ ποτηριού χυμό λεμονιού
¼ ποτηριού κρέμα γάλακτος
½ ποτηριού μανιτάρια φρέσκα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδου σε λεπτές φέτες
Αλάτι- πιπέρι
2 κουταλιές αποξηραμένο εστραγκόν
1 λαδόκολλα
Εκτέλεση
Στρώνουμε τις γλώσσες σε ταψί, αφού τις διπλώσουμε σε ρολάκια και τις σταθεροποιήσουμε με οδοντογλυφίδες. Προσθέτουμε στο ταψί το βούτυρο, το κρασί, το χυμό λεμόνι, τις φέτες μανιταριών. Καρικεύουμε και προσθέτουμε το εστραγκόν.
Σκεπάζουμε το ταψί με βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο c για 15΄-20΄.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, στραγγίζουμε το ζωμό σε κατσαρολάκι, το βάζουμε να βράσει για 3΄- 4΄ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε για 2΄ να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Σερβίρουμε με λευκό ρύζι.
Καλή σας επιτυχία αν και τι θεωρώ βέβαιη γιατί όσες φορές φτιάχνω συνταγή του Ηλία πάντα παίρνω συγχαρητήρια. Ευχαριστώ Ηλία!

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια. Ομως την ένταση που λές ότι δεν έχει τη συμπληρώνει η καλή παρέα....Το κρασάκι έχει ήδη κάνει τη δουλειά του!!!!!!!Αυτή είναι η επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή