Σελίδες

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ο chef Θοδωρής Αγγελασόπουλος συνοδεύει ένα κρασί βαρέλι, όπως Ασσύρτικο Σαντορίνης, με ένα πρωτότυπο πιάτο… δοκιμάστε το!

Μπακαλιάρο με γίγαντες και αλμυρίκια στον φούρνο



Υλικά για 4 -5 μερίδες

4-5 κομμάτια μπακαλιάρο παστό
 
500 γρ. γίγαντες
2 ντομάτες σε κύβους
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 καρότα σε φέτες
500 γρ αλμυρίκια
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
2 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
ελάχιστο κύμινο
ελαιόλαδο, πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση :
Από το βράδυ βάζουμε τους γίγαντες σε νερό και τον μπακαλιάρο, αλλάζουμε συχνά το νερό του μπακαλιάρου.
Την επόμενη μέρα βράζουμε τους γίγαντες για μία ώρα περίπου, στη συνέχεια τους βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε μέσα όλα τα υλικά, προσθέτουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και ανακατεύουμε, βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 40 λεπτά και ξεσκεπάζουμε αφήνοντας για άλλα 15 λεπτά να ροδοκοκκινίσει, δοκιμάζουμε τους γίγαντες και αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου